08 септември 2009
Грилован патладжан с орехов сос
Продукти:
2бр. средно големи патладжана
1п. майонеза
2с.л. кисело мляко
3-4скл. счукан чесън
сол на вкус
1к.ч. смлени орехи или смлени финни овесени ядки
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка лента патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.
След като изстинат ги нарязваме на малки парченца.
Слагаме ги в купа и прибавяме към тях всички останали продукти.Объркваме добре и прибираме в хладилник за 1-2часа,преди да консумираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментара:
Много добре звучи/което означава и вкусно.Поздравления
Публикуване на коментар