08 септември 2009

Грилован патладжан с орехов сос



Продукти:

2бр. средно големи патладжана
1п. майонеза
2с.л. кисело мляко
3-4скл. счукан чесън
сол на вкус
1к.ч. смлени орехи или смлени финни овесени ядки

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжана на ленти с дебелина 3-4мм.Оставяме в подсолена вода за около 1 час.Отцеждаме го и гриловаме в оребрен сгорещен тиган.Преди поставянето на всяка лента патладжан,намазваме тигана с растителна мазнина.
След като изстинат ги нарязваме на малки парченца.
Слагаме ги в купа и прибавяме към тях всички останали продукти.Объркваме добре и прибираме в хладилник за 1-2часа,преди да консумираме.

1 коментара:

Dani каза...

Много добре звучи/което означава и вкусно.Поздравления

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB