13 септември 2009
Зеленчуков ръжен хляб
Продукти:
1ч.ч. кисело мляко
100мл вода
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
4с.л. зехтин
3ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.ч. ръжено брашно
1 1/2ч.л. мая
1к.ч. нарязани отцедени маслини
1к.ч. нарязани отцедени домати/само месестата част/
1к.ч. нарязан на кубчета червен и жълт пипер
Приготвяне:
Слагаме последователно в машината кисело мляко,вода,захар,сол и зехтин.Смесваме двата вида брашно и изсипваме в машината.Поръсваме с една и половина чаени лъжички мая.След първото втасване добавяме нарязаните зеленчуци.Печем на основна програма.
1ч.ч.=200мл
Зеленчуците трябва да са много добре отцедени.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Нанита,
този пъстър ръжен хляб, създава настроение.
Златиста коричка, а предполагам, че и
на вкус, и аромат е страхотен.
Успешна нова седмица, Диана
Чудно хлебче!
Ведра седмица и поздрав, Нанита :-)
di_ani ,Dimi,благодаря за милите думи!
Спорна и усмихната седмица!
Публикуване на коментар