22 септември 2009
Пълнозърнест ръжен хляб с пшеничен грис
Продукти:
1ч.ч. кисело мляко
100мл. прясно мляко
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. зехтин
1к.ч. пшеничен грис
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая
Приготвяне:
Слагаме последователно в машина за хляб кисело мляко,вода,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме ръжено брашно,пшеничен грис и бяло брашно.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.Печем на програма 3ч.40мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита, двете ти предложения за хляба с грис и питката с праз, ми допаднаха много- направо усещам аромата на праз и топъл хляб. И понеже в къщи ядем само домашен хляб, приготвен от машина, ще пробвам задължително...
Приятен финал на дългият уикенд!
Пепеляшка
Пепеляшка,и у дома не купуваме хляб от магазина.
Така възможностите за импровизации в хлебоправенето стават неограничени.Благодаря ти за одобрителните думи!
Спорна и ведра седмица!
Публикуване на коментар