29 септември 2009

Соленки с ръжено пълнозърнесто брашно


Продукти:

1бр. яйце
1к.ч. кисело мляко
5с.л. разтопено краве масло
1к.ч. натрошено сирене
2 1/2ч.ч. пълнозърнесто ръжено и бяло брашно-30/70
1/2ч.л. сол
1к.л. бакпулвер

1бр. жълтък с няколо капки растителна мазнина за намазване
сусам за поръсване

Приготвяне:

Загряваме фурната до 220-230градуса.
Разбиваме яйцето.Прибавяме разтопеното масло и кисело мляко при непрекъснато бъркане.Слагаме натрошеното сирене,сол и разбъркваме.Смесваме двата вида брашно с бакпулвера.Омесваме меко тесто.Разточваме на правоъгълник с дебелина 3-4мм.Намазваме с объркан жълтък с няколко капки растителна мазнина.Поръсваме със сусам и леко притискаме.Нарязваме на квадратчета.
Нареждаме в тава покрита с хартия за печене.Печем на средна скара около 15мин.Ако е необходимо и няколко минути на горен реотан до зачервяване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

5 коментара:

ghost13 каза...

Чудесни соленки, :-)
......храната ти винаги е приготвена наистина майсторски, а идеята ти за соленки с ръжено брашно ми допада :-)
Поздрави и много още кулинарни творения!
Латинка

Nanita каза...

Лати,трогна ме този комплимент!Поздрави и ведра седмица!

Анонимен каза...

Аз съм почитател на диетичното хранене !
Бих желала да виждам повече рецепти каот тази, мерси!

Анонимен каза...

kakwo oznachawa 30/70 za bialo brashno??

Nanita каза...

Здравейте!Това е съотношението на двете брашна в цялото количество,което е 2 1/2ч.ч.Или.....
пълнозърнесто ръжено 30% от 2 1/2ч.ч.
бяло брашно 70% от 2 1/2ч.ч.
Хубав ден!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB