29 септември 2009

Типов хляб с пшеничен грис



разрез

Продукти:

1к.ч. кисело мляко
250мл хладка вода
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. растителна мазнина
1к.ч. пшеничен грис
4 1/2ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

Слагаме последователно в машина за хляб кисело мляко,вода,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме типово брашно и пшеничен грис.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.
Включваме на програма месене и втасване.
След като удвои обема си изваждаме от машината.Оформяме от тестото дълъг фитил.Намазваме тавичката с мазнина.Слагаме в единия край началото на фитила и увиваме като спирала.Намазваме с мазнина тестото и оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.
След като се изпече,изваждаме хляба от фурната,поръсваме с малко вода и завиваме с кърпа.

Може да използваме и класическия начин за замесване на тестото.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл.

2 коментара:

Ljiljana каза...

I love good homemade bread. This one looks very nice. With feta and tomato, perfect :)

Nanita каза...

Ljilja,thank you!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB