30 септември 2009
Гризини с маково семе
От същото тесто....гризини със сусам и соленки с черен сусам
Продукти:
1бр. яйце
1/2п. краве масло/меко/
1к.ч. извара
1к.ч. кисело мляко
1к.ч. прясно мляко
1к.ч. царевично брашно
4ч.ч брашно
1к.л. бакпулвер
сол
сусам
1бр. яйце
3-4капки растителна мазнина
Продукти:
В купа слагаме една чаена чаша брашно и краве масло.Объркваме за да направим трохи.Прибавяме последователно извара,едно разбито яйце,кисело мляко и прясно мляко.Разбиваме добре с миксера.Объркваме царевичното брашно с останалото бяло брашно,бакпулвера и солта.Изсипваме при останалите продукти.Замесваме тестото.Покриваме със свежо фолио и оставяме в хладилник за 2-3часа.
Изваждаме 1/3 от тестото.Разточваме върху набрашнен плот във форма на правоъгълник и оформяме гризините.Намазваме с яйце.Поръсваме със сусам и изрязваме с нож дълги ленти.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Печем на средна скара 10-15мин.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар