29 септември 2009
Типов хляб с пшеничен грис
разрез
Продукти:
1к.ч. кисело мляко
250мл хладка вода
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3с.л. растителна мазнина
1к.ч. пшеничен грис
4 1/2ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая
Приготвяне:
Слагаме последователно в машина за хляб кисело мляко,вода,захар,сол,растителна мазнина.Смесваме типово брашно и пшеничен грис.Прибавяме при другите продукти.Поръсваме със суха мая.
Включваме на програма месене и втасване.
След като удвои обема си изваждаме от машината.Оформяме от тестото дълъг фитил.Намазваме тавичката с мазнина.Слагаме в единия край началото на фитила и увиваме като спирала.Намазваме с мазнина тестото и оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.
След като се изпече,изваждаме хляба от фурната,поръсваме с малко вода и завиваме с кърпа.
Може да използваме и класическия начин за замесване на тестото.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
I love good homemade bread. This one looks very nice. With feta and tomato, perfect :)
Ljilja,thank you!
Публикуване на коментар