18 септември 2009
Крем "Шоколад и карамел"
Продукти:
3бр. яйца
1ч.ч. захар
700мл прясно мляко
5с.л. какао
3с.л. натурално царевично нишесте
1ванилия/2гр/
1к.ч. захар за карамела
Приготвяне:
Включваме фрната да загрява до 220градуса.
Изсипваме 1к.ч. захар по дъното на кексовата форма, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното и стените на формата.
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
В купичка слагаме царевично нишесте и какао.Размиваме със 100мл. прясно мляко.Прибавяме към останалото прясно мляко и разбъркваме добре.Ако е необходимо прецеждаме.Добавяме млечната смес към яйчната смес.Разбъркваме добре,поръсваме с ванилия и изсипваме върху карамела в кексова форма.
Печем на водна баня,като водата която наливаме в голямата тава е гореща.Пече се около един час,докато клечка бучната в крема излезе суха.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, с нож се освобождаваме страните и обръщаме в поднос.
Ако не можем да извадим крема от формата-потапяме за 2-3мин. във гореща вода.
1ч.ч=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
6 коментара:
Изглежда фантастично! Изтекоха ми лигите само от снимката! Хубави празници!
Толкова "апетитна "снимка-поздравления!
It looks so delicious :))
Карамел и шоко - отново чудесна комбинация!
Поздрав и :-), Нанита!
Мими,Дани,сърдечни благодарности!
Ljilja,благодаря!
Дими,комбинацията е неустоима!Изкуших се да направя тази импровизация.Ведър ден!
ще го правя за втори път,невероятно вкусен сладкиш.Поздравления
Публикуване на коментар