16 септември 2009
Ароматен ръжен хляб с бира
Продукти:
300мл. бира
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
2с.л. растителна мазнина
3ч.ч. ръжено брашно
1 1/2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая
Приготвяне:
Слагаме последователно в машината бира,захар,сол и зехтин.Смесваме двата вида брашно и изсипваме в машината.Поръсваме с една и половина чаени лъжички мая.Пускаме машината за хляб на програма месене и втасване.След като завърши цикъла,изваждаме тестото и омесваме с една лъжичка риган.Оформяме хляба и правим няколко прореза. Поръсваме с риган.Прехвърляме в тавичка върху хартия за печене.Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Всеки приготвен от
теб хляб изглежда превъзходно!
Приятни и изпълнени с
хубави емоции почивни дни
Вики
Вики,трогна ме с похвалните си думи!Благодаря ти от сърце!
Весели празници!
Публикуване на коментар