27 октомври 2009
Кюфтета в бирен сос
Продукти:
за кюфтетата:
400-500гр. мляно месо/телешко 50%,свинско 50%/
1малка глава лук нарязана на много ситно
3с.л. галета/накиснати в много малко бира,колкото да се навлажнят/
1бр. яйце
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. сол
чер пипер
щипка чубрица
за соса:
2 големи глави лук/нарязани на филии/
300мл. бира
1к.л. индийско орехче
растителна мазнина
сол
Приготвяне:
В купа омесваме продуктите за кюфтетата.Оформяме,нареждаме в тавичка и покриваме със свежо фолио.Оставяме да престоят около един час в хладилник.
Намазваме грил тиган с мазнина и го загряваме.Изпичаме кюфтетата и слагаме в купа.Слагаме в грил тигана малко растителна мазнина/1с.л./ и изсипваме в него едро нарязан лук.Оставяме да се пече докато омекне.Заливаме с бирата и кипваме.Поръсваме с подправките и изключваме котлона.Прехвърляме лука в плитка тенджера.Прецеждаме соса и заливаме лука.Нареждаме кюфтенцата отгоре и покриваме с капак.Задушаваме около 10мин.
Подходящо е да се сервира върху картофено пюре.
Соса,който се получава не е плътен.За да се получи плътен сос,след като го прецедите размивате с 1с.л. препечено брашно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Много добра идея.Моите хора обичат лук в различни варианти.Хубав ден!
Това изглежда много вкусно! Поздравления!
Публикуване на коментар