29 ноември 2009
Шоколадови мъфини с кокос
Продукти:
1яйце
1ч.ч.кисело
80мл разтопено краве масло
1/2ч.ч. захар
1 1/2 брашно
1к.ч. какао
1ч.л бакпулвер
за кокосовия пълнеж:
40гр.кокосови стърготини /1пакетче/
1к.ч.прясно мляко
1к.ч. захар
Приготвяне:
В купичка слагаме прясно мляко и захар.Оставяме да заври и изсипваме кокосовите стърготини.Лекичко бъркаме сместа на котлона около 6-7мин.Охлаждаме и прибираме в хладилник за 2-3часа.
Включваме фурната да загрява до 180 градуса и поставяме формите за мъфини в нея.
В купа объркваме яйце,разтопено краве масло и кисело мляко.
В друга купа объркваме брашно,какао,бакпулвера и ванилия.Прибавяме сухите съставки към мокрите.Объркваме с бъркалка.
Слагаме по 1ч.л. от какаовата смес във формичките.Разпределяме кокосовата смес и отново какаова смес.
Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 12бр. малки мъфина.Вместимостта на формите е 70мл.
В случая формите са силиконови и затова не се намазняват.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
8 коментара:
Нанита, много ми допаднаха мъфините - ще се правят в скоро време :)
Хубава и усмихната седмица :-)
Nanita, чудесни са мъфините. Подозирам как ще станат едни от любимите. Благодаря за споделената рецепта!
Поздрави!
wow sono splendidi! bravissima!
Toni,Ивейн,благодаря ви момичета за топлите думи!Хубава вечер!
Federica baci!
Stanaha chudesni!!! toku shto gi napravih, samo dobavih 1 nachupen shokolad v testoto i rezultata e neveroqten kato za pryv opit :)
CE3HAJKO,радвам се,че сподели резултата!Благодаря!
Усмихнат и успешен ден!
Здравей! А как трябва да изглежда сместа преди печене? Моята ми се стори доста гъста и не ми се изпекоха добре мъфините. Пак си ги хапнахме де, но ми се иска резултатът да доближава максимално твоя :)
Здравей zori2301!Признавам не мога да се сетя как са били преди печене,но след това са тежки и сочни.По скоро приличат на браунис.
Весели празници!
Публикуване на коментар