10 ноември 2009
Оризов пудинг
Продукти:
3ч.ч. мляко с ориз/подсладено и ароматизирано с ванилия/
2бр. яйца
40гр. меко масло
3с.л. захар
1к.л. канела
50гр. стафиди
50гр. сухи червени череши
2с.л. ром
1бр. нарязана по дължина круша
за карамела:
3с.л. захар
1с.л. вода
Приготвяне:
Накисваме черешите и стафидите с ром за около 2часа.
Карамелизираме 3с.л. захар и 1с.л. вода в тавичка.След като е готов карамела с помощта на лъжица обливаме дъното и стените на тавичката.Нареждаме резените круши.
В купа слагаме мекото краве масло и захар.Разбиваме и прибавяме на струйка разбитите яйца.Тази смес объркваме с 3ч.ч. мляко с ориз,стафиди,сухи череши и канела.Разпределяме с лъжица между крушите и след това изсипваме останалата смес и заравняваме.Печем в загрята фурна.
Оставяме пудинга да изстине.
Загряваме тавичката на котлона за да се разтопи карамела и обръщаме в чиния.
Сервира се охладен.
1ч.ч.=200мл
Ето тук може да намерите рецепта за Italian rice pudding cake
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Много хубава и ароматна рецепта.Млякото с ориз,което изполваш е от оригиналната рецепта, или тази която ни предложи в предната публикация
Дани,рецептата е от предната публикация.
Благодаря ти за похвалните думи!Хубава вечер!
Публикуване на коментар