01 декември 2009

Соленки със спанак




Продукти:

55гр. краве масло
1ч.ч. брашно + 3/4ч.ч. брашно
1бр. яйце
1ч.л. прясно мляко
1ч.л. бакпулвер
щипка сол

за пълнежа:

1ч.ч. сотиран спанак
1ч.ч. натрошено сирене
1/2к.л. риган

Приготвяне:

Слагаме в блендер 1ч.ч. брашно и кравето масло.Пускаме на "пулс" няколко пъти докато се получат "трохи".Изсипваме в купа.Прибавяме разбито яйце и прясно мляко.Разбъркваме добре с миксер.В купа смесваме 3/4ч.ч. брашно с бакпулвер и сол.Прибавяме при яйчната смес.
Замесваме меко нелепнещо тесто.Покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилник за около един час.
Объркваме всички продукти за плънката.
Разточваме тестото във форма на правоъгълник с размери 30/25см.Поръсваме с плънката и завиваме на руло.Нарязваме на парчета със ширина 13-14мм.Слагаме легнали в тава върху хартия за печене.
Печем на средна скара около 20мин.Ако е необходимо и няколко минути на горен реотан до зачервяване.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

8 коментара:

Dani каза...

Много хубава рецепта -обичаме соленки и спанак-две в едно:)Поздрави:)

Nanita каза...

Dani,искрено се радвам на твоите посещения!Благодаря за похвалните думи,които намираш за мен!Хубава вечер!

Maria каза...

Чудни охлювчета, толкова апетитно изглеждат Нанита!

Ljilja каза...

Thank you for a great recipe, I love spinach ;)

Dimitrana S. каза...

Их, какви са приканващи.. отлични са! И с тая препечена коричка... лелееее :-)))

Браво, Нанита!

Nanita каза...

Миме,Дими,толкова ме зарадвахте с тези похвали!Благодаря!Хубав ден!
Ljilja, thank you!

DARINCHOTT каза...

благтодаря ти за чудесните рецепти ,но мога ли да те помоля да пишеш градусите на които печеш,защото средна скара и т.н. не е достатъчно ясно. Благодаря ти. Под сотиран спанак имаш предвид бланширан,т.е. попарен с вряла вода ,нали,защото сотиран при нас казват когато нещо се изпържва бързо в мазнина.

Nanita каза...

DARINCHOTT,дребните сладки,соленки и мъфини пека винаги на средна скара,защото долните нагреватели на фурната ми са силни.Точно и поради тази причина не уточнявам градусите.Имам предвид спанак запържен с малко мазнина до омекване.Разбира се може да се използва и бланширан спанак,но трябва да е добре отцеден.Надявам се да съм била полезна.Хубава вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB