01 декември 2009
Агнешко със спанак и ориз в плик
Продукти:
600-700гр. агнешко месо/без мазнина/
1голяма глава лук нарязана на резени
2ч.ч. сотиран спанак
1к.ч. ориз
2к.ч. гореща вода /200мл/
1голям морков на шайби
растителна мазнина
4-5зърна бахар
2с.л. оцет
1ч.л. джоджен
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и слагаме месото в купа.Заливаме с вода и слагаме 4-5зърна бахар,2с.л. оцет и сол.Оставяме да престои 6-7часа.
Изваждаме месото и измиваме добре.Нарязваме на парчета.Поставяме заедно с нарязания лук в плик за печене.Поръсваме с чер пипер и джоджен.
Затваряме плика и правим един малък прорез.Слагаме в тавичка с малко вода и печем около 1 1/2час.
През това време запържваме ориза.В една купа слагаме моркови,ориз,спанак и магданоз.Заливаме с 2ч.ч. гореща вода и объркваме добре
Отваряме плика с агнешкото месо и прибавяме продуктите.Затваряме плика.Печем около 10минути и отваряме отново плика.Печем докато стане готов ориза.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар