02 декември 2009
Салата с червено цвекло и ябълки
Продукти:
1грудка червено цвекло/средна големина/
1бр. ябълка
1к.ч. нарязан магданоз
3-4скл. чесън нарязан на малки парченца
60-70мл зехтин
2-3зърна бахар
1/2к.ч. начупени орехи
1/2ч.л. кардамон
сока от един лимон
сол
Приготвяне:
Измиваме много добре цвеклото и слагаме да се вари в подсолена вряща вода докато омекне/изпробваме като бучваме с вилица в цвеклото/.Слагаме и 2-3зърна бахар. Обелваме цвеклото и нарязваме на шайби.Ябълките също нарязваме по този начин.Нареждаме в чиния,като редуваме червено цвекло и ябълка.В малка купа изсипваме зехтин,кардамон,лимонов сок и сол.Пускаме пасатора докато се получи хомогенна смес.Заливаме салатата.Поръсваме с орехи,магданоз,чесън и прибираме в хладилник за 2-3часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Привет!
Толкова е вкусно тук, но се надявам да те откъсна за малко от готвенето с една друга идея...
Имам предложение за теб!
Заповядай при мен за да го видиш! Надявам се идеята да ти допадне. Поздрави!
Кеми,чудесна идея! Благодаря за поканата!Ще се опитам да се включа и аз!Хубав ден!
Нанита, явно с теб пазаруваме по еднакви списъци с продукти! :-) Отново имам продуктире точно за тази ти рецепта и мисля да я пробвам! Благодаря ти за интересното предложение!
Радвам се,че харесваш моите предложения!Хубав уикенд Ани и прегръдки!
Публикуване на коментар