02 декември 2009

Салата с червено цвекло и ябълки



Продукти:

1грудка червено цвекло/средна големина/
1бр. ябълка
1к.ч. нарязан магданоз
3-4скл. чесън нарязан на малки парченца
60-70мл зехтин
2-3зърна бахар
1/2к.ч. начупени орехи
1/2ч.л. кардамон
сока от един лимон
сол

Приготвяне:

Измиваме много добре цвеклото и слагаме да се вари в подсолена вряща вода докато омекне/изпробваме като бучваме с вилица в цвеклото/.Слагаме и 2-3зърна бахар. Обелваме цвеклото и нарязваме на шайби.Ябълките също нарязваме по този начин.Нареждаме в чиния,като редуваме червено цвекло и ябълка.В малка купа изсипваме зехтин,кардамон,лимонов сок и сол.Пускаме пасатора докато се получи хомогенна смес.Заливаме салатата.Поръсваме с орехи,магданоз,чесън и прибираме в хладилник за 2-3часа.

4 коментара:

Кemi H каза...

Привет!
Толкова е вкусно тук, но се надявам да те откъсна за малко от готвенето с една друга идея...
Имам предложение за теб!
Заповядай при мен за да го видиш! Надявам се идеята да ти допадне. Поздрави!

Nanita каза...

Кеми,чудесна идея! Благодаря за поканата!Ще се опитам да се включа и аз!Хубав ден!

Anniesartbook каза...

Нанита, явно с теб пазаруваме по еднакви списъци с продукти! :-) Отново имам продуктире точно за тази ти рецепта и мисля да я пробвам! Благодаря ти за интересното предложение!

Nanita каза...

Радвам се,че харесваш моите предложения!Хубав уикенд Ани и прегръдки!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB