25 май 2009

Фритата с тиквички и пресен лук




Продукти:

11/2ч.ч. настъргани отцедени тиквички
1к.ч. пресен лук
2бр.яйца
1к.ч. натрошено сирене
1с.л. нарязан копър
щипка босилек
3-4резена тънко нарязани домати
растителна мазнина за пържене
копър или магданоз за поръсване
сол

Приготвяне:

Загряваме мазнина в тигана и слагаме настърганите тиквичките в нея.Пържим докато омекнат и течността се изпари.Прибавяме пресния лук и го запържваме малко.Разбиваме яйцата,добавяме сиренето,копъра,босилека,солта и заливаме тиквичките и лука.Когато леко стегне сместа нареждаме резените домати.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
Сместта е за една порции.
Дъното на тигана е 15см.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB