26 август 2009
Награда за вдъхновение
Получаването на награди много ме радва.Всяка от тях носи някакво послание.Важно послание за мен е,че това което правя се харесва и оценява.Бях удивена когато получих тази награда за вдъхновение от Di_ani.Впечатлих се от начина по който е представена наградата.Сърдечни благодарности за този мил жест!
Тази чудесна награда получих и от Краси и Sky,за което им благодаря от сърце!
Бързам да зарадвам с тази награда следните блогове:
Di ani
Милен@
Dimitrana 'S,
My cooking creations
Laura Adamache
Краси,
Ala's Cooking.
Didona
Flor
Leo Flori
Laura's blog
Isabel
Честито!
Шоколадова торта с карамелизирани банани
Не за първи път правя тази торта.У дома много се харесва.
Съчетанието от шоколад,карамел,сметана и банани е толкова неустоимо и в същото време свежо,че често имам поръчка да я правя.По настояване на семейството отново ви представям снимка.Рецептата тук.
Питки с грис
Продукти:
1бр. яйце
150мл кисело мляко
100мл прясно мляко
1к.ч. сметана
3с.л. растителна мазнина
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
1к.ч. пшеничен грис
4ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. суха мая
сусам за поръсване
смес от разбито яйце с малко растителна мазнина за намазване
Приготвяне:
Слагаме последователно в машина за хляб леко разбъркано яйце,кисело мляко,
прясно мляко,сметана,растителна мазнина,захар и сол.Прибавяме грис,брашно и суха мая.
Покриваме тава с хартия за печене.
След като свърши програмата изваждаме тестото.Слагаме върху намазнен плот и оформяме фитил.Разделяме на равни части и правим малки питки. Нареждаме в тавичка.Намазваме със смес от разбито яйце и растителна мазнина.Поръсваме с черен сусам и леко притискаме.Оставяме да втаса още 20-30мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Ако нямате машина за хляб може да омесите по класическия начин тестото както е описано тук.
Абонамент за:
Публикации (Atom)