04 януари 2010

Пилешко руло





Продукти:

1бр. пиле около 2кг
400гр. гъби/измити и нарязани на филийки/
1к.ч. царевица
1 1/2ч.ч. нарязан праз
1к.ч. кисели краставички
2с.л. горчица
150гр. топено сирене
2скл. счукан чесън
1к.л. червен пипер
1к.л. риган
11/2ч.л. сол
щипка кардамон
чер пипер
босилек
кашкавал за поръсване

за подложката:

кисело зеле
200гр. нарязани гъби
чер пипер
босилек


Разрез
Приготвяне:


Измиваме пилето.Разрязваме с нож кожата откъм гърдите.Отделяме месото от гръдната кост от едната и от другата страна.Разцепваме бутчетата от вътрешната страна.Изваждаме кокалите.Отделяме костите и откъм гърба.Махаме крилцата и защипваме с дървена клечка.Разстиламе месото.Разрязваме бялото месо и го разгръщаме,така че да запълни празното от месо ,място на гърба.Образува се правоъгълник с размери 35/25см.
Поръсваме със сол и червен пипер.
Оставяме да престои около 30мин.През това време приготвяме плънката.
Запържваме праза и гъбите до омекване.Оттегляме и добавяме царевица,кисели краставички,нарязано топено сирене,горчица,чесън,риган,чер пипер,щипка кардамон и босилек.Объркваме добре.Оставяме да изстине.Разстиламе върху пилешкото месо.Завиваме и завързваме с дебел конец.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилник за 4-5часа.
Объркваме продуктите за подложката и разстиламе в тавичка.
Поставяме рулото върху зелето с отвора нагоре.
Поливаме с растителна мазнина.
Печем в загрята до 230градуса фурна.След около 15мин. намаляме на 160 градуса и оставяме да се пече около 2ч.30мин.Отделяме конеца.Поръсваме с кашкавал и запичаме около 8-10мин.

Предложението за това руло е на бъдещ член в нашето семейство.Първоначално беше направено с друга плънка.За съжаление не можах да направя добра снимка/беше вечер/ и направих друго руло след няколко дни.

3 коментара:

pep-4o каза...

Ауууу, страхотно пиле, толкова апетитно изглежда!
Много добро предложение си получила, ще кажа :)
И ще направя в най-скоро време, но без праза ;)
Хубава седмица, Нанита!

Dimitrana S. каза...

Прияде ми се. Много :-)))

Не само, че изглежда - убедена съм, че е страшно вкусно!
Поздравления, Нанита!

пп. ..трябва да се пооблажа и аз с пиленце вкъщи :-D

Nanita каза...

Пепи,Дими,благодаря за топлите думи!Хубава вечер!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB