Продукти:
1бр. яйце
30мл растителна мазнина
180мл хладко прясно мляко
1к.л.захар
1ч.л. сол
3ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая
за пълнежа:
3бр. печен пипер/нарязан на дребно и отцеден/
1ч.ч. натрошено сирене
1ч.л. босилек
2скл. счукан чесън
за намазване: жълтък разбъркан с няколко капки зехтин или мляко за намазване
Приготвяне:
Слагаме в машина за хляб последователно едно разбито яйце,180мл хладко прясно мляко,
1к.л.захар,1ч.л. сол,3ч.ч. типово брашно и 1 1/2ч.л. суха мая.Пускаме на програма месене с втасване.
Когато се оформи хубава топка тесто прибавяме лъжица по лъжица растителната мазнина докато се усвои цялото количество.След като се удвои обема на тестото/не се изчаква цялата програма/ изваждаме от машината и оформяме.
Смесваме продуктите за пълнежа.Разделяме тестото на осем.От всяко топче оформяме питка.Слагаме от пълнежа в средата и затваряме.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Намазваме с жълтък разбъркан с няколко капки зехтин или мляко.Поръсваме с босилек и правим малък разрез.
Оставяме да удвои обема си.Печем в загрята фурна до порозовяване.Изваждаме от фурната и покриваме с кърпа.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
6 коментара:
Ама какви са ми хрупкави и златисти... ями-ями-ями, а и плънката е по мой вкус.
Лека и хрупкава: Ина
Ау чудесни са Нанита! И много вкусна плънка! Хубав уикенд!
Благодаря ви момичета за хубавите думи!Стоплят ме в тези мразовити дни!Спорна седмица имного усмивки!
Днес обядът беше изцяло по твои рецепти, Нанита :) - направих им крем супичката с моркови и картофи и тези много вкусни питчици. Не бях правила досега нещо само от такова брашно и се притеснявах за резултата. Но много се харесаха и двете! Благодаря за рецептите и хубав ден!
His,сърдечни благодарности за това,че се доверяваш на моите предложения и споделяш резултата!Радвам се,че са се харесали.Топла и уютна седмица!
Нани,страхотни са! Аз,разбира се,сложих и една голяяяма глава лук,леко задушен,тъй като много обичам лучник /расла съм в Плевенския край,а там се прави доста/.Мислех да сложа и малко гъбки,но...следващия път!
Публикуване на коментар