20 февруари 2010

Гъбена крем супа



Продукти:

2бр. големи гъби
1бр. морков настърган
1к.ч. нарязан праз
400мл прясно мляко
200мл течна готварска сметана
1ч.ч. гореща вода
1с.л. с връх брашно
1п. зеленчуков бульон
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме гъбите.Задушаваме ги заедно с нарязания праз и настърган морков до омекване.Заливаме с 400мл прясно мляко,200мл течна готварска сметана и 1ч.ч. гореща вода.Поръсваме с натрошено 1п. зеленчуков бульон,чер пипер и сол.Размиваме 1с.л. с връх брашно с малко вода или прясно мляко.Прибавяме към супата.Оставяме да ври до омекване на продуктите.Пасираме до гладка консистенция.При сервиране поднасяме с нарязан магданоз или крутони.

2 коментара:

di_ani каза...

Нанита,
нежна и ароматна,
а поръсена и с крутони...
Чудесна рецепта,
хубав и вкусен ден, Диана

Paula каза...

un plato maravilloso, perfecto para los días frios :)

Saludos, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB