14 март 2010
Канелени бисквити със сусамов тахан/без глутен
Продукти:
1к.ч. сусамов тахан
1/2ч.ч. мусковадо
1бр. яйце/малко/
3/4ч.ч. оризово брашно
1ч.л. канела
1/2п.бакпулвер
Приготвяне:
Разбиваме 1к.ч. сусамов тахан със 1/2ч.ч. мусковадо до получаване на хомогенната маса.Прибавяме 1 бр. яйце/малко/и объркваме.В купа разбъркваме 3/4ч.ч. оризово брашно,1ч.л. канела и 1/2п.бакпулвер.Омесваме до получаване на меко тесто.Оформяме с мокри ръце топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Рецептата е за 20бр.
Парченце
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Много харесвам сусамов тахан и предложението ти е пракрасно!
Усмихната седмица!
Dani,не занм какво ми стна в последните дни съм на овесено сусамова вълна.Хареса ми съчетанието и правя разни експерименти.
Спорна и усмихната седмица!
Страхотен експеримент!!! Благодаря, че си го сподели!
Събрала си любимите ни продукти в чудесна лесна рецепта! Представям си ги вече, намазани с тахан, смлени ядки и сироп от захарно цвекло...
Публикуване на коментар