Продукти:
корите от 3-4портокала/измити и нарязани на ивички
1ч.ч. захар
3/4ч.ч. вода
Приготвяне:
Измиваме добре с четка портокалите.Обелваме ги и нарязваме корите.
Бланшираме ги три пъти във вряща вода.Отцеждаме и подсушаваме.
Приготвяме захарен сироп от 1ч.ч. захар и
3/4ч.ч. вода.Прибавяме портокаловите корички и оставяме да къкрят/50-60мин./ докато станат леко"прозрачни".
Съхраняват се в плътно затворен съд.
Няколко пъти правя кандирани портокалови корички.При мен сиропа извира и не се налага те да се отцеждат от захарния сироп.
Рецептата е от тук.
23 март 2010
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
todos tus platos son increibles (segun las fotos)..lastima que no puedo comprender nada-no comprendo las letras; son muy distintas de las mias...) Lo mas me gusta ese pastel de chocolate con cerezas (el que esta en la pantalla-de izquierda)....Un Beso..:)
Alejandra.-C
Gracias Alejandra!
Здравейте, Нанита
Опитах да направя корички по вашата рецепта, но се карамелизираха и втвърдиха :)
Къде ми е грешката според вас ?
Здравей!За да станат по-сочни коричките сиропа не трябва да извира до последно,а да остане малко.В такъв случай трябва да се сложи малко повече вода и захар,като се спази съотношението им.След което се отцеждат върху домакинска хартия.
Усмихнат ден!
Публикуване на коментар