29 април 2010
Фритата с броколи
Продукти:
1к.ч. нарязан пресен лук или праз
4бр. яйца
1ч.ч. нарязано на кубчета сирене
4с.л. готварска сметана
6-7малки розички броколи/замразени/
40гр.краве масло
1-2скл. нарязан чесън
щипка риган
сол
Приготвяне:
Запържваме нарязания лук и прибавяме малките розички броколи.Похлупваме тигана и оставяме така 3-4минути.Добавяме нарязани 1-2скл.чесън.Разбъркваме 4бр. яйца с 4с.л. готварска сметана и щипка сол.Заливаме броколите.Отгоре поръсваме със натрошено сирене.Пържим на не много силен котлон,докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.
Може да се запече и във фурна.
Сместа е за една порция.
Дъното на тигана е 15см.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Сърдечни поздрави, Нанита и пожелание за вкусен, ведър и уютен уикенд :-)
Нужно ли е да споменавам, че ме хвърли в терзания до вечеря с тази твоя чудна фритата?!
:-)))
Нанита,
това предложение е много свежо и съвсем по мой вкус. Чудесна рецепта и апетитно представяне.
Благодаря ти, хубав майски уикенд, Диана
Публикуване на коментар