24 юли 2010

Крамбъл с пъпеш и овесени ядки


Продукти:

1бр. малък пъпеш/обелен и нарязан на парчета/
1к.ч. захар
80гр.краве масло
1к.ч. бананов сладолед или сладкарска сметана
1ч.ч. фини овесени ядки
1к.ч. портокалови корички
1к.ч. стафиди
1ч.л. канела

Приготвяне:

Намазваме тавичка с краве масло.Смесваме 1ч.ч. фини овесени ядки с 80гр. краве масло и 1к.ч. захар.Объркваме добре.Прибавяме 1к.ч. бананов сладолед или сладкарска сметана,1к.ч. портокалови корички,1к.ч. стафиди и 1ч.л. канела.
С едната половина поръсваме нарязания пъпеш и разбъркваме.Изсипваме в тавичката.С останалата половина поръсваме пъпеша.
Печем в загрята фурна до леко порозовяване.

19 юли 2010

Пудингови кексчета с манго /без глутен


Продукти:

2бр. яйца/малки
1к.ч. захар
100гр. меко краве масло
150мл сок от манго
100гр. настърган шоколад
1п. шоколадов пудинг/царевично нишесте/
1ч.ч. оризово брашно
1к.ч. портокалови корички
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия

Приготвяне:

Разбиваме 100гр. краве масло с 1к.ч. захар.Прибавяме едно по едно 2бр. яйца.Добавяме настъргания шоколад и разбиваме 2-3мин.Прибавяме 140мл сок от манго и разбъркваме.В купа смесваме 1п. шоколадов пудинг/царевично нишесте/,
1ч.ч. оризово брашно с 1п. бакпулвер и
1к.л. ванилия.Прибавяме към течните съставки и объркваме добре.
Разпределяме във формички за кексчета или мъфини.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото остане суха.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Labrex има чудесно предложение за пудингови мъфини.`

11 юли 2010

Пилешко руло с наденица

Продукти:

2бр. големи пилешки филета/пеперуди/
2бр.по-тънка сурово-пушена наденица
100гр.кашкавал нарязан на ленти
1к.ч. майонеза
1к. кисело мляко
2с.л. лимонов сок
2к.л. мащерка
чер пипер
сол
10-12малко картофчета

Приготвяне:

Измиваме пилешките филета.Разрязваме отвътре навън напречно и отгръщаме.Леко начукваме.Поръсваме със мащерка,чер пипер и сол.Нареждаме наденицата и кашкавала.Завиваме и захващаме с дървени клечки или завиваме с конец.
Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме филетата със "шева" надолу.Отстрани попълваме с картофчета.
Запичаме във фурна до побеляване на месото.
Разбъркваме 1к.ч. майонеза с 1к. кисело мляко/350гр./,2с.л. лимонов сок и 2с.л. мащерка.Заливаме филетата и картофите.
Печем до порозовяване.

Тук също има чудесно предложение.

Пияни патладжани с наденица


Продукти:

3бр. патладжани
1бр. домат нарязан
2-3стр. пресен лук
1п. сурово-пушена наденица
1ч.ч. бира
2скл. чесън нарязани
1к.ч. нарязан магданоз
1к.л. риган
сол

Приготвяне:

Измиваме патладжаните.Изрязваме капаче във форма на капка.Издълбаваме с лъжичка месестата част и нарязваме на ситно.Посоляваме и заливаме с 1ч.ч. бира.Оставяме за около 30мин.
Измиваме и обтриваме със сол издълбаните патладжани.Напълваме с вода и оставяме за 30мин.
Изсипваме водата,измиваме патладжаните и нареждаме в подмазана тавичка.
Слагаме в сгорещена фурна за да омекнат.

Запържваме нарязания лук.Отцеждаме от бирата парченцата патладжан и прибавяме към него.Слагаме и нарязания домат.Запържваме до омекване на патладжаните.Прибавяме нарязаната наденица,1к.ч.магданоз,2скл. чесън,1к.л. риган и сол.Объркваме.
С тази смес пълним патладжаните и връщаме отново във фурната.
Печем до готовност.
Идеята да използвам бира при направата на това ястие е от тук.

08 юли 2010

Типови питки с ленено брашно


Продукти:

50мл хладко прясно мляко
1к.л.захар
1ч.л. сол
1 1/2ч.л. суха мая

за тестото:

1бр.яйце
150мл.прясно мляко
200мл хладка вода
1/2п. майонеза
200гр. ленено брашно
2 3/4ч.ч. типово брашно
1/2к.ч. пълнозърнесто ръжено брашно

1белтък и няколко капки зехтин за намазване
ленено семе за поръсване


Приготвяне:

В купичка слагаме продуктите за закваската,объркваме добре,покриваме и оставяме за 10-15мин.,докато се появят мехурчета и увеличи/2-3пъти/ обема си.
Разбъркваме 1бр. яйце.Прибавяме към 1/2п. майонеза.Доливаме 150мл.прясно мляко и
200мл хладка вода.Разбъркваме.Смесваме 200гр. ленено брашно,2 3/4ч.ч. типово брашно и 1/2к.ч. пълнозърнесто ръжено брашно.Прибавяме почти всичкото брашно към течните съставки и замесваме тесто.Остатъка от брашното ни служи за измесване на тестото докато се получи меко,почти не лепнещо тесто.
Разделяме на осем и оформяме топчета.
Намазваме с разбъркан с няколко капки зехтин белтък.Поръсваме с ленено семе.
Оставяме да втаса докато удвои обема си.Печем в загрята фурна.
След като се изпече поръсваме със студена вода и завиваме с кърпа.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Шоколадови кексчета Tutti Frutti / без глутен


Продукти:

2бр. яйца
1к.ч. мусковадо
1/2п. краве масло/60гр./
170мл плодов коктейл Tutti Frutti /сок/
1с.л. Бейлис
100гр. натурален шоколад
1 3/4ч.ч. оризово брашно
1к.ч. бадемово брашно
1к.л. ванилия
1п. бакпулвер

Приготвяне:

Разтопяваме шоколада на водна баня.
Разбиваме 1/2п. краве масло с 1к.ч. мусковадо.Прибавяме едно по едно две яйца,170мл плодов коктейл/сок/ и 1с.л. Бейлис.Прибавяме тази смес към разтопения шоколад.Объркваме добре.
Смесваме 1 3/4ч.ч. оризово брашно с 1к.ч. бадемово брашно,1к.л. ванилия и 1п. бакпулвер.Объркваме внимателно.Разпределяме във формички за кексчета или мъфини.
Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в тестото останат една-две трошички.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB