11 септември 2010
Шоколадово -кокосов кейк с майонеза
Продукти:
за какаовата смес:
2бр. яйца
1к.ч. захар
1/2кутия/от 200гр./майонеза
100мл бътърмилк
4с.л. тъмно какао
1ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. бакпулвер
ванилия
за кокосовата смес:
1бр. яйца
1к.ч. захар
1/4кутия/от 200гр./майонеза
100мл бътърмилк
4с.л. кокосови стърготини
1ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. бакпулвер
ванилия
Приготвяне:
Разбиваме 2бр. яйца с1к.ч. захар до побеляване.Прибавяме последователно 1/2кутия/от 200гр./майонеза,100мл бътермилк и 4с.л. тъмно какао.Объркваме 1ч.ч. брашно,1 1/2ч.л. бакпулвер и ванилия.Прибавяме към какаовата смес и объркваме.
В друга купа разбиваме 1бр. яйца с1к.ч. захар до побеляване.Прибавяме последователно 1/4 кутия/от 200гр./майонеза и 100мл бътермилк. Объркваме 1ч.ч. брашно,1 1/2ч.л. бакпулвер и ванилия.Прибавяме към яйчната смес.Поръсваме с кокосови стърготини и объркваме добре.
Намазняваме тавичка с диаметър 20см и височина 10см.
Изсипваме какаовата смес и подравняваме.С лъжица разпределяме кокосовата смес върху какаовата,като първо я разпределим по края и след това покрием останалата част.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в тестото остане суха.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита,
това изкушение с какао и кокос изглежда много красиво и апетино.
Поздрав и много усмивки, Диана
Какво е бътърмилк-масло,айрян,мляко или друго?
Публикуване на коментар