15 септември 2010

Сочни пилешки гърди с хрупкава билкова коричка




Продукти:

4бр. пилешки гърди/около 900гр./
1ч.ч. кисело мляко
2с.л. майонеза
1скл. счукан чесън
120гр. сухо картофено пюре на люспи
1с.л. босилек
1к.л. червен пипер
1к.л. къри
1к.л. сол
чер пипер
щипка розмарин

Приготвяне:

Смесваме 1к.ч. майонеза с 1ч.ч. кисело мляко и 1скл. счукан чесън.Объркваме добре.
В купа объркваме картофените люспи с подправките.
Намазняваме тавичка със зехтин.
Потапяме пилешките гърди в киселото мляко и майонезата и след това овалваме в сухата смес.
Нареждаме в тавичка.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
От време на време . с лъжица обливаме пилешките гърди с горещата мазнина.

11 коментара:

Dani каза...

Нанита, толкова е хрупкава коричката :)
Поздравления!

Rummy каза...

Изглежда много привлекателно!
Ще се пробва обезателно :)

Поздрави!

Анонимен каза...

Нанита , късмет ,че те открих !!! Направо си вълшебница ! Всички рецепти са вкусни , прерових за нула време поне 10 и най-важното точно по моя вкус. Ако може и нещо не много калорично ,че съм на диета...

Анонимен каза...

Всъщност , какво значи , картофени люспи ?

pep-4o каза...

Страхотни са!
Обожавам такава коричка, а твоята е и ароматна :)
Поздрави,Нанита и успешна седмица!

Lulu каза...

Изглеждат невероятно изкусително! Поздравления за хубавата рецепта, ще се възползвам!

Nanita каза...

Dani ,Rummy ,Анонимен,pep-4o ,Lulu,благодаря ви за хубавите думи и похвалите!Успешен и вкусен ден!
Анонимен,погледни тук......http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=31&t=639&start=0&sid=fc48968f49b732893008a957fe465328#p2340
Поздрави!

ellyganova каза...

Привет, Нанита!
Надявам се, ще приемеш една есенна награда от мен.
Поздрави :))
http://ellyganova.blogspot.com/2010/10/blog-post_4652.html

Анонимен каза...

Нанита ,моля те отговори ми бързо !тези люспи от сварени или сурови картофи са !?

Nanita каза...

Здравей!Картофените люспи се продават в пакетчета като картофеното пюре.Поздрави!

Nanita каза...

Ето тук може да погледнеш за да добиеш представа как изглеждат.

http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=31&t=639&start=0&sid=fc48968f49b732893008a957fe465328#p2340

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB