Продукти:
2 бр. пилешки гърди
1ч.ч. нарязан на едро лук
2 скл. чесън, нарязани на ситно
2ч.ч. нарязани на кубчета домати от консерва
растителна мазнина или зехтин
1 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица сух риган
чер пипер
сол
магданоз за гарниране
13-14бр.черни маслини без костилки
Приготвяне:
В силно загрят тиган запържваме пилешките гърди докато леко порозовеят.Изваждаме и поставяме в чиния.
Запържваме лука.Прибавяме нарязания на ситно чесън.След 1-2мин. заливаме с нарязаните на кубчета домати.Поръсваме с чер пипер,лимонова кора,риган и сол.Разбъркваме и поставяме пилешките гърди в сместа.Покриваме с капак и оставяме да къкри до готовност на пилешкото месо.Около 5мин. преди да оттеглим ястието от котлона прибавяме и маслините.При поднасяне поръсваме с магданоз.
Идеята за това ястие е на Лати.
Благодаря и за чудесната рецепта!
29 октомври 2010
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Изглежда много ароматно! Благодаря и на двете ви за вкусната идея!
Здравей Милена!У дома се хареса.Поздрави!
Много хубава рецепта,но малко неточна-колко маслини се слагат,колко време къкри ястието?И една грешка - "костилки без костилки" :)))
Публикуване на коментар