29 октомври 2010

Пиле с доматен сос и маслини

Продукти:

2 бр. пилешки гърди
1ч.ч. нарязан на едро лук
2 скл. чесън, нарязани на ситно
2ч.ч. нарязани на кубчета домати от консерва
растителна мазнина или зехтин
1 супени лъжици ситно настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица сух риган
чер пипер
сол
магданоз за гарниране
13-14бр.черни маслини без костилки


Приготвяне:

В силно загрят тиган запържваме пилешките гърди докато леко порозовеят.Изваждаме и поставяме в чиния.
Запържваме лука.Прибавяме нарязания на ситно чесън.След 1-2мин. заливаме с нарязаните на кубчета домати.Поръсваме с чер пипер,лимонова кора,риган и сол.Разбъркваме и поставяме пилешките гърди в сместа.Покриваме с капак и оставяме да къкри до готовност на пилешкото месо.Около 5мин. преди да оттеглим ястието от котлона прибавяме и маслините.При поднасяне поръсваме с магданоз.

Идеята за това ястие е на Лати.
Благодаря и за чудесната рецепта!

3 коментара:

Milena каза...

Изглежда много ароматно! Благодаря и на двете ви за вкусната идея!

Nanita каза...

Здравей Милена!У дома се хареса.Поздрави!

Анонимен каза...

Много хубава рецепта,но малко неточна-колко маслини се слагат,колко време къкри ястието?И една грешка - "костилки без костилки" :)))

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB