07 декември 2010
Шоколадов сладкиш с карамелизирани банан
Продукти:
1п. краве масло
3/4ч.ч. захар
3бр. яйца
1ч.ч. прясно мляко
1к.ч. сок от мандарина
1к.ч. течна сметана
3/4ч.ч. какао
2 1/2ч.ч брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
за ваниловия пудинг:
1бр. крем ванилия без варене на д-р Йоткер
400мл сварено прясно мляко
1к.л. ванилия
карамелизирани банани:
3бр. банани
1ч.ч. захар
200мл течна сметана
Приготвяне:
Приготвя се ваниловия крем според указанията на опаковката.
Крамелизира се захарта.Прибавят се бананите и се оставят за 8-10мин. в карамела докато леко омекнат и се карамелизират.Добавя се сметаната и се вари докато карамела се разтвори и се получи гъст сос.
Смесваме пудинга с карамелизираните банани и оставяме да изстине.
Разбиваме 1п. краве масло с 3/4ч.ч. захар.Добавяме едно по едно яйцата,1ч.ч. прясно мляко
1к.ч. сок от мандарина,1к.ч. течна сметана и 3/4ч.ч. какао.Объркваме 2 1/2ч.ч брашно
1п. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Добавяме внимателно към яйчната смес и разбъркваме.
Застиламе тавичка с хартия за печене.Изсипваме 1/2 от сместа.С лъжица разпределяме крема с карамелизираните банани.Отгоре заливаме с останалата смес.
Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита,
харесах и питките, и рибата, но съм очарована от този сладкиш.
Чудесна рецепта, комбинация на вкусове и аромати.
Благодаря ти,
поздрави и предколедно вдъхновение, Диана
Нанита страхотен сладкиш! Има да се отчета, че го правих и се оказа много сполучлив, дори и за такива като мен, които не обичат шоколадови неща.
Публикуване на коментар