25 януари 2010

Пилешки бутчета с джинджифил



Продукти:

6бр. пилешки бутчета
2глави лук нарязани на шайби
1консерва белени домати от 400гр
2скл. нарязан на ситно чесън
1ч.л. червен пипер
1ч.л. захар
1к.ч. магданоз
2/3ч.л. джинджифил
1ч.л. мащерка
1/2к.л. кориандър
чер пипер
сол

Приготвяне:

Измиваме пилешките бутчета.Обтриваме с 2/3ч.л. джинджифил,1/2к.л. кориандър,1ч.л. мащерка,чер пипер и сол.Оставяме в хладилник 1час.Загряваме растителна мазнина.Нареждаме бутчетата и лука върху тях.Задушаваме до готовност,като периодично разбъркваме.Изваждаме пилешките бутчета.Към същата мазнина изсипваме 1консерва белени домати нарязани на четвъртинки и 1ч.л. захар.Оставяме докато изври сока.Поръсваме с 1ч.л. червен пипер и след около 1минута добавяме 2скл. нарязан на ситно чесън.Разбъркваме лекичко и след 2-3мин. оттегляме от котлона.Поръсваме соса с магданоз.
Сервираме като заливаме пилешките бутчета с доматения сос.Може да добавим варени картофи или ориз.

Пилешка кавърма с яйца на тиган



Продукти:

400-500гр. пилешко филе нарязано на парчета
2глави голям лук нарязан на шайби
1бр.морков нарязан на кубчета
8-9бр. печен пипер/обелен и нарязан/
4бр. яйца
червен пипер
чер пипер
сол

Приготвяне:

Слагаме в купа нарязания лук.Поръсваме със сол и намачкваме.
Запържваме лука и пилешкото филе.Поръсваме с червен пипер и прибавяме нарязания печен пипер.Оставяме да се пържи докато изври соса на пипера.
Разбъркваме яйцата със сол и заливаме .Разбъркваме,слагаме капак на тигана и изключваме котлона.Оставяме да се стегнат яйцата.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB