09 февруари 2010

Пилешко филе с кашкавал в омлет




Продукти:

600гр. пилешко филе нарязано напречно на тънки парченца
2ч.ч. нарязан праз
2с.л. горчица
1с.л. босилек
2сл. чесън нарязани на ситно
чер пипер
сол
150гр. кашкавал

за омлета:

5бр. яйца
50мл прясно мляко
сол

Приготвяне:

Объркваме пилешкото месо с 2с.л. горчица,1с.л.босилек,чер пипер и сол.Оставяме да престои 1ч. в хладилник.
Запържваме нарязания праз.Прибавяме нарязания чесън и след 1-2мин. добавяме пилешкото филе.Запържваме докато побелее и покриваме с капак да се задуши.След 15мин.откриваме и оставяме на котлона докато изври соса.
Разбиваме 5бр. яйца с 50мл. прясно мляко.Посоляваме и изпържваме 3омлета.
Върху всеки омлет в едната половина поставяме 1/3от пилешкото и 50гр. кашкавал.Захлупваме с другата половина и сервираме.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB