05 март 2010

Спагети с пиле и топено сирене

Продукти:

300-400гр. пилешко филе
1ч.ч. нарязан праз
350мл прясно мляко
150гр топено сирене
2скл. нарязан на дребно чесън
1к.л. босилек
чер пипер
сол

1/3 пакет спагети
зехтин

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме пилешкото филе на хапки.Запържваме нарязания праз.Прибавяме пилешките късчета и оставяме да се пържат докато порозовеят.Слагаме нарязания чесън,объркваме и след 2мин. заливаме с прясно мляко.След като заври пускаме нарязаното топено сирене.Поръсваме с босилек,чер пипер и сол.Оставяме да ври докато соса стане плътен и с хомогенна консистенция.

Приготвяме спагетите по описания начин върху опаковката.Загряваме зехтин и ги пускаме за 2-3мин. в него.Объркваме и изсипваме в чиния.Отгоре разпределяме пилешкото месо и заливаме със соса.

Царевична питка с топено сирене и траен колбас

Днес видях едни прекрасни питки в блога на Rummy ,а няколко дни преди това Дими беше направила невероятни розички от тесто.Не можах да устоя на тези красоти и днес беше ден на питкоправене....



Продукти:

1бр. яйце
150мл хладко прясно мляко
1к.ч. кисело мляко
80мл растителна мазнина
1к.л.захар
11/2ч.л. сол
1 1/2ч.ч. царевично брашно
2 3/4ч.ч. бяло брашно
1к.ч. пшеничено нишесте
1 1/2ч.л. суха мая

краве масло за намазване
1к.л. запържен праз
150гр. топено сирене
1к.ч. нарязан на кубчета шпек

сусам за поръсване

Приготвяне:

Продуктите се слагат в описаната последователност в машина за хляб.Пускат се на програма месене.Получава се меко еластично тесто.Прехвърляме тестото върху набрашнена повърхност.Поръсваме с брашно и разточваме във форма на правоъгълник с дебелина 0.5см.Намазваме с краве масло.Разпределяме нарязания на кубчета шпек и топено сирене.Поръсваме със запържен праз и завиваме на руло.Намазваме с разбит с няколко капки зехтин жълтък.Поръсваме със сусам.Прехвърляме в тава върху хартия за печене.Правим няколко разреза и оформяме като кравай.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB