Приготвяне:
3
бр. яйца
3/4ч.ч. захар
3/4ч.ч. прясно мляко
60
мл разтопено краве масло
2 3/4ч.ч.брашно
1 1/2ч.ч. настъргани ябълки
3/4ч.ч. стафиди
1ч.л. канела
1п. бакпулвер
за крема:
1п.царевично нишесте
1к.ч. захар/по желание може и повече/
300
гр.
заквасена сметана
500
мл прясно мляко
1ч.л. ванилия
Приготвяне:
на крема:
Сваряваме крема според описанието на опаковката.След като поизстине малко прибавяме 300
гр.
заквасена сметана и 1ч.л. ванилия.Оставяме да изстине.
Разбиваме 3
бр. яйца с 3/4ч.ч. захар до побеляване.Добавяме 60
мл разтопено краве масло и 3/4ч.ч. прясно мляко при
непрекъснато бъркане.Слагаме 1 1/2ч.ч.
настъргани ябълки и разбъркваме.
Объркваме 2 3/4ч.ч.брашно с 1ч.л. канела и 1п. бакпулвер.Прибавяме към ябълковата смес и разбъркваме.
Покриваме с хартия за печене тавичка с размери 20/30
см.Изсипваме 1/2 от
кексовото тесто.Разстиламе крема и покриваме с останалата половина.Печем в
загрята фурна докато дървена клечка бучната в тестото остане суха.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл