21 януари 2011
Картофи с бамя и ароматни подправки
Продукти:
400гр. бамя
5-6бр. картофи
3бр. моркови
1ч.ч. нарязани домати
2глави лук нарязан на дребно
3скл. нарязан на едро чесън
растителна мазнина
1ч.л. босилек
1ч.л. мащерка
1ч.л.червен пипер
чер пипер
сол
зеленчуков бульон
1бр. домат нарязан на шайби
Приготвяне:
Измиваме и отрязваме дръжките на бамята.
Попарваме във вряща подсолена вода с оцет,за около 5мин.Изсипваме в гевгир и оставяме да се отцеди.
Измиваме и обелваме картофите.Нарязваме на шайби/ако са малки/.
Запържваме нарязания лук.Прибавяме картофите,морковите и запържваме.Изваждаме с решетъчна лъжица и прехвърляме в тавичка.
В същата мазнина слагаме чесъна и минута след това 1ч.л.червен пипер.Разбъркваме веднага и заливаме с 1ч.ч. нарязани домати.Оставяме да възври и прибавяме бамята.След като заври отново прехвърляме в тавичка при останалите продукти.Поръсваме със 1ч.л. босилек,1ч.л. мащерка,1ч.л.червен пипер,чер пипер и сол.
Объркваме и заливаме със зеленчуков бульон/ да покрие продуктите/.Отгоре нареждаме нарязания на шайби домат.
Печем в загрята фурна до готовност.
При поднасяне поръсваме с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар