25 юни 2011
Печен патладжан с доматен сос на фурна
Продукти:
2бр. патладжан
1връзка зелен лук нарязан на ситно
2бр. червена чушка/нарязана на шайби
2бр. домати нарязани на шайби
1консерва нарязани белени домати/400гр./
4-5скл. обелен чесън
чер пипер
1к.л. со
1/2к.ч. захар
растителна мазнина
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Измиваме и обелваме патладжаните.Нарязваме и оставяме 1час в подсолена вода.Отцеждаме.Покриваме дъното на тавичка с алуминиево фолио.Намазваме с растителна мазнина.Нареждаме резените патладжани и поръсваме с растителна мазнина и сол.Печем в загрята фурна.
През това време запържваме нарязания пресен лук и чушки.Прибавяме 4-5скл. обелен чесън и след минута заливаме с 1консерва нарязани белени домати/400гр./.Покриваме с капак и оставяме около 10-15мин. на котлона.Поръсваме със сол,чер пипер и захар.
В тавичка нареждаме изпечения патладжан и резените домати,като ги редуваме.Заливаме с доматения сос.Печем в загрята фурна.Поднасяме ястието поръсено с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
5 коментара:
Нанита, толкова апетитно предложение :)
Как да му откажеш!!!!
Благодаря за идеята за подготовка на патлджана!
Взимам я, че днес ще готвя с тиквички!
Поздрави и спокойно, прохладно, лято!
Super!!!!! Izglejda tolkova sablaznitelno! Shte si go prigotvia! Blagodaria za idiata!!!
Мммммм....пробвах я стана СУПЕР!!!Мерси за рецептата.
Тъкмо търсих някаква рецепта за патладжан и намерих вашия блог! Много интересни и вкусни неща намерих! Ще пробвам да сготвя на любимия ми по тази рецепта!;)
Значи се пече 2 пъти ....
Публикуване на коментар