15 юли 2011

Бананов крамбъл с фурми


Продукти:

60гр. меко краве масло
4-5бр. банани
3с.л. течна сметана или прясно мляко
100гр. фурми
1к.ч. мусковадо
1/2к.л. канела
щипка индийско орехче

за хрупкавия топинг:

40гр. краве масло
3с.л. захар
1/2к.ч. брашно
1к.ч. фини овесени ядки
1/4к.л. канела

Приготвяне:

Намазваме с 60гр. меко краве масло обилно тавичката.
Нарязваме бананите и фурмите и ги смесваме с 1к.ч. мусковадо,3с.л. течна сметана или прясно мляко,1/2к.л. канела и щипка индийско орехче.Изсипваме в тавичката.
Смесваме 1/2к.ч. брашно с 40гр. краве масло и 3с.л. захар да се получат "трохи".
Прибавяме към тях 1к.ч. фини овесени ядки и 1/4к.л. канела.Разбъркваме и разпределяме върху бананите.Печем в загрята фурна до порозовяване.
Сервираме студен със топка сладолед.

1к.ч=100мл.

26 коментара:

Аелис каза...

Нанита, копирам си и тази рецепта:).Не гарантирам обаче, че няма да го нападна още топъл:).

Анонимен каза...

Нанита да ме прощаваш но какво е това мусковадо?

Dani каза...

Нанита, много свежо предложение
и хубаво съчетание на плодове!

Таня каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Таня каза...

Нанита, прекрасно е :)) Откакто за първи път опитах това чудо, наречено крамбъл, съм му голям фен :)))

Анонимен каза...

Ако може да отговоря вместо авторката "мусковадо" е кафява захар

The witch каза...

Нанита, привет. Каня те на рожден ден в кулата.
Имам награда за теб. Надявам се да те зарадвам.
Успешна нова седмица!

Маги каза...

Нанита, прекрасна рецепта. Искам да споделя една награда с теб - мини през моя блог да си я вземеш.
Поздрави!

Жоро каза...

Много обичам бананииии , супер вкусно изглежда :) Браво

почивки лято 2012 в Дидим каза...

мммммммм много вкусно изглежда и аз ще я пробвам при първа възможност, мерси че я споделихте

Milena Poptoleva каза...

Нанита,здравей :)
Крамбълът е много добре изглеждащ ,а предполагам и вкусен :),затова ще го пробвам и аз.Благодаря за предложената сладост

Мира каза...

Страхотно предложение ,много ми допадна рецептата!
Ще пробвам при първа възможност.
Каня те за награди при мен,заповядай!
Приятна вечер!

fedora каза...

Къде се загуби? Надявам се, че си добре!!!
Липсваш!

аквасорс каза...

Изглежда прекрасно и много апетитно! Тамън и аз щях да попитам какво е това мускавадо :) А щом е кафява захар, защо я наричат така - мускавадо, а не просто кафява захар? Имам предвид, да не би да е някаква по-различна или по-специална кафява захар?

игри каза...

Изглежда страхотно ! Чудесната закуска браво.

екскурзия дубай каза...

Рецептата е чуднаааа! Н е е трудна, става сравнително бързо и страшно вкусен крембъла, особено с чаша капучино :) Мусковадото е истинската кафява захар, това е истинското име на кафявата захар всъщност. Защото на много места продават оцветена обикновена захар - разпознава се, че не е истинска по цената - твърде ниска е.

joro каза...

Рецептата есупер, аз също съм я правил, поздравления!

Екскурзии Виена каза...

ммм с фурми, чудесна идея. Изглежда ужасно вкусно. Сега за обяд точно може и да опитам да я направя. Идеята е много добра Поздравления.

туроператори каза...

Банани и фурми, чудесна комбинация. Честно казано не съм яла подобно нещо, но изглежда вкусно.

море в турция каза...

Ето една доста нова и интересна рецепта, която е с любимият ми плод банан.Изглежда ужасно вкусна и от тази снимка ми се прииска веднага да го опитам.Продуктите са хубави.С канелата не знам как ще се получи и с банани.Обичам и двете но в комбинация не се бях сещала да ги използвам ,благодаря и за идеята.Само не съм много наясно какво представлява мусковадо?Ако може да ми обясните или от къде да го купя.Със сигурност ще стане страхотен десерт.За колко време горе долу се изпича?Към 40 минути предполагам, че ще му е достатъчно.

доставка на кафе каза...

Десертите приготвени с комбинация с банана винаги стават много вкусни.Той по някакъв начин омекотява и придава приятен аромат и свежест на ястието.Има и течна сметана, която дори и калорична в този случай не ме притеснява.Изглежда ужасно вкусно с едни приятни есенни цветове.Дано да успея и аз така да го изпека.Намазана тавичката по този начин с маслото определено не би трябвало да ми залепва, че това ми е голям проблем, все залепват нещата.Даже съм започнала да слагам отдолу хартия за печене и така вече се спасих от проблема ми.Благодаря за рецептата.

парфюми каза...

Само като прочетох продуктите и съм сигурна, че ще бъде ужасно вкусно.Благодаря за рецептата.

екскурзии Турция каза...

Има и течна сметана ще бъде страхотно благодаря за вкусната рецепта и снимка към нея.

екскурзии Турция каза...

Една невероятна рецепта особено ме грабнаха великолепните продукти..." меко краве масло, банани,течна сметана или прясно мляко,фурми, мусковадо, канела и тази щипка индийско орехче, която ще придаде един невероятен мирис и аромат на домашно готвене!Топинга също ми харесва има и канела, която съдържа толкова полезни вещества за оргаизма при това действа отслабващо ако вярваме на статистиките. Благодаря за рецептата изглежда приятна макар и малко по сложна за направа поне според мен!

Почивки в Кушадасъ каза...

Страхотна рецепта, силно се надявам да се получи и при мен

Ранни записвания почивка в Кушадасъ каза...

Само гледайки тази вкусотия а снимка и започнах силно да огладнявам.Много ви благодаря за рецептата и се надявам да ни пишете пак с още ястия и десерти.До сега не съм опитвала нещо подобно но щом е с фурми и с ядки и масло сте сложили в комбинация едва ли ще се получи лошо.Всичките тези продукти ги хапвам доста често , а с този десерт ще успея да изненадам на утрешния празник моята братовчедка която обожава формите.Добре е че ни пишете така подробно какво и по колко грама трябва да сложим, ни е българите имаме лошият навик да променяме някои рецепти, но тогава се губи тяхната същина.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB