03 май 2011

Спаначена пита

Това изкушение видях при Гуинет.У дома много обичаме спанак/имаше в наличност/ и реших веднага да го направя.Получи се чудесно.Там може да прочетете как да направите спаначена пита с кори на сач/мисля,че е по-удачно решение за тази пита/.

Продукти:

400гр. спанак
1връзка пресен лук
2скл. чесън
3бр. яйца
1к.ч. натрошено сирене
1к.ч. кашкавал на кубчета
1к.л. риган
3с.л. галета
сока от половин лимон
сол на вкус

400гр. бутер тесто или 3бр. кори на сач
няколко капки зехтин и 1бр.белтък

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме спанака.Нарязваме една връзка пресен лук.Запържваме леко лука в широк дебелостенен тиган.Прибавяме спанака и изцеждаме сока от половин лимон върху него.Объркваме.След като омекне,издърпваме в единия край на тигана и слагаме нарязания чесън за около 1-2мин. в мазнината.Оттегляме от котлона и разбъркваме.Слагаме в цедка да се отцеди.
След като се охлади спанака прибавяме 3бр. разбъркани яйца,1к.ч. кашкавал на кубчета,1к.ч. натрошено сирене,1к.л. риган и сол на вкус.Объркваме.
Разточваме леко бутер тестото/колкото да не е разкъсано/.Поставяме в тавичка.Изрязваме с нож краищата,така че да се получи кръг.Поръсваме с галета и изсипваме спаначената смес.Подравняваме.Загръщаме краищата.Намазваме с разбит с няколко капки зехтин белтък.Спазваме указанията на опаковката за печене на бутер тесто.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB