Продукти:
3бр патладжан
350гр. сирене
100гр. топено сирене
3 яйца
3-4стръка зелен лук
2-3скл. чесън
1с.л. риган
1 връзка магданоз/малка/
Приготвяне:
Измиваме,обелваме и нарязваме патладжаните.Оставяме в подсолена вода за около час.Отцеждаме подсушаваме и запържваме/или гриловаме/ от двете страни.Нареждаме във форма за кекс по този начин.
Смесваме останалите продукти и изсипваме във формата.Покриваме с останалия патладжан и загръщаме издадените краища.
Печем в загрята фурна до готовност.Изчакваме малко да поизстине и обръщаме в продълговата чиния.
Сервираме с млечно чеснов сос и салата.
Пепчо има чудесно предложение за терин.
28 юни 2012
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Нанита, теринът е чудесен!
Хубава вечер!
Ох, че вкусно изглежда!
Че и потладжани имам колкото си искаш....
За довечера е измислено менюто, но утре това ще е.
Хубав уикенд, Нанита!
Поздрави!
Страхотен терин,Данче!
Хубав ден!
Чуден е терина! Много лятна рецепта :) Поздрави!
Публикуване на коментар