28 юни 2012

Терин от патладжани

Продукти:

 3бр патладжан
350гр. сирене
100гр. топено сирене
3 яйца
3-4стръка зелен лук
2-3скл. чесън
1с.л. риган
1 връзка магданоз/малка/

Приготвяне:

Измиваме,обелваме и нарязваме патладжаните.Оставяме в подсолена вода за около час.Отцеждаме подсушаваме и запържваме/или гриловаме/ от двете страни.Нареждаме във форма за кекс по този начин.
Смесваме останалите продукти и изсипваме във формата.Покриваме с останалия патладжан и загръщаме издадените краища.
Печем в загрята фурна до готовност.Изчакваме малко да поизстине и обръщаме в продълговата чиния.
Сервираме с млечно чеснов сос и салата.

Пепчо има чудесно предложение за терин.

4 коментара:

Dani каза...

Нанита, теринът е чудесен!
Хубава вечер!

Краси каза...

Ох, че вкусно изглежда!
Че и потладжани имам колкото си искаш....
За довечера е измислено менюто, но утре това ще е.
Хубав уикенд, Нанита!
Поздрави!

Роси каза...

Страхотен терин,Данче!
Хубав ден!

Габи каза...

Чуден е терина! Много лятна рецепта :) Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB