27 ноември 2015

Баница със сирене на тиган

Продукти:

5бр. кори за баница/Белла
2бр. яйца
150гр. сирене
3с.л. разтопено краве масло
1/4ч.ч. кисело мляко
1/2ч.л. хлебна сода
сол

Приготвяне:

Натрошаваме сиренето.Към него прибавяме 2бр разбъркани яйца,3с.л.разтопено краве масло,1/4ч.ч.кисело мляко объркано с 1/2ч.л. хлебна сода и сол на вкус.
В намазнен тиган с дебелостенно дъно поставяме 2бр кори за баница.Намазваме с растителна мазнина.Поръсваме със 1/3 част от сместа.Поставяме 1кора за баница/леко намачкана/.Поръсваме отново с част от сместаПоставяме четвъртата кора ,поръваме с останалата смес.Покриваме с последната кора.Намазваме с растителна мазнина.
Слагаме тигана на студен котлон и включваме на степен 4 от 6.Почем до зачервяване.
След изпичането от едната страна се обръща в по-голяма чиния,слага се малко мазнина в тигана и се приплъзва отново в него.След изпичане слагаме в чиния,напръскваме с вода и покриваме.

1ч.ч.=250мл

Други предложения за баница на тиган със праз и спанак.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB