26 януари 2016

Царски сарми или пържола в зелев лист

Рецептата от тук.

 Продукти:

700-700гр. свински врат
1малка зелка
1/3ч.ч.растителна мазнина
1праз лук
1к.л.лют червен пипер
чер пипер
щипка кимион
щипка сол

    Приготвяне:
    Измиваме и нарязваме месото на парчета/като за кебап/.
    Прибавят се 1праз лук нарязан на дребно,1к.л.лют червен пипер,чер пипер,щипка кимион и щипка сол/зелето е достатъчно солено.Добавяме и растителната мазнина.Объркваме добре и смесваме с месото.Оставяме да престои около 30мин. да се овкуси.Месото  едно,две или три парчета /в зависимост от това колко желаем да бъдат големи/ завиваме в зелев лист.Готовите сарми се нареждат в тава.Поръсват се с червен пипер и растителна мазнина.Заливат се със зелев сок и се слагат във фурна 200градуса.Пече се до готовност.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB