Продукти:
4бр. пилешки гърди без кожа
4с.л. кисело мляко
чер пипер
сол
1 ч.ч.брашно
1 ч.ч. вода
1 яйце
2 супени лъжици вода
1 с.л.царевично нишесте
1 ч.ч. пилешки бульон
1/4 ч.ч. захар
2 с. л. настърган пресен корен от джинджифил
1 ч. л соев сос
1/2 ч. л.сол
1/3 ч.ч. пресен лимонов сок
Приготвяне:
Измиваме пилешките филета и отцеждаме.Слагаме в купичка с 4с.л кисело мляко,черпипер,сол и овалваме.Оставяме да престоят 30мин в хладилник..
Разбиваме 1бр. яйце с 1ч.ч. вода и 1ч.ч. брашно. Потапяме от двете страни пилешкото филе във сместа и оставяме брашното да се овлажни/по този начин не прегаря бързо/.Пържим в гореща мазнина.
Размиваме 1с.л. царевично нишесте с 2с.л. вода и оставяме настрана.
Междувременно в тенджера възвираме 1ч.ч. пилешки бульон със 1/4ч.ч. захар,2с.л.настърган пресен корен от джинджифил, 1ч.л.соев сос и 1/2ч.л.сол . Прибавяме 1/3ч.ч. пресен лимонов сок.Разбъркваме. Към горещия пилешки бульон прибавяме на тънка струйка сместа със царевичното нишесте при непрекъснато бъркане и оставяме да къкри докато се сгъсти. З
Заливаме пилето при сервиране.
Рецептата от
тук
2 коментара:
Много се радвам, Нанита,
че отново споделяш своето кулинарно вдъхновение с една чудесна рецепта...
Сърдечни поздрави за теб и хубави празнични дни!
Нанита, радвам се да видя отново твоя публикация!
Естествено е много вкусна!
Поздрави!
Публикуване на коментар