18 февруари 2016

Пилешко филе на тиган

Продукти:

2бр. пилешки филета около 600гр.
2с.л. Унисос Маги
3с.л. соев сос
3с.л. зехтин
2скл. чесън
1/2ч.л. босилек
щипка лют червен пипер
чер пипер
сол

Измиваме и нарязваме филетата напречно на две.Оставяме да се отцедят от водата.
Смесваме 2с.л.  Унисос Маги,3с.л. соев сос,3с.л. зехтин, 2скл.чесън,1/2ч.л. босилек ,щипка лют червен пипер,чер пипер и сол.Слагаме филетата в маринатата и оставяме да престоят около час.
Намазваме загрят тиган с  мазнина  и слагаме филетата.Оставяме да се зачервят отдолу и обръщаме.След 2-3мин изваждаме от тигана.
Сервираме с подходяща салата или пържени картофи.

По желание след като изпържите филетата сложете около 100мл прясно мляко в тигана да заври.След това поръсете с 50-60гр. настърга кашкавал и оставете да се разтопи.С този сос заливаме филетата.

2 коментара:

Кари Цветкова каза...

Многооооо вкусноооо:)

Nanita каза...

Благодаря Кари!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB