01 юли 2016

Картофен пай с кайма

Продукти:


600-700гр. мляно месо
1глава стар лук или пресен лук
400гр.конс. белени домати
1/2ч.л чубрица
1ч.л. червен пипер
1/3ч.л. кимион
щипка риган
 магданоз
чер пипер
сол

 5бр. средно големи картофа
1ч.л. шарена сол
растителна мазнина


настърган кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Нарязваме лука на ситно.
В загрят дълбок тиган или плитка тенджера задушаваме лука.След около 5мин. прибавяме мляното месо.Поръсваме със всички подправки/без магданоза /и нарязаните на ситно белени домати,объркваме добре и покриваме с капак.Оставяме да се задуши около 20мин.
През това време измиваме и обелваме картофите.Нарязваме на тънко с дебелина около 1-2мм.Слагаме в купа и объркваме със шарена сол и растителна мазнина
Намазваме тавичка с растителна мазнина.Изсипваме половината от задушеното мляно месо.Покриваме с резени картофи.Отгоре слагаме останалата смес и подравняваме.Нареждаме ветрилиообразно картофите.
Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна около 40-50мин.
Накрая поръсваме с настърган кашкавал и запичаме до златист цвят.
Поръсваме с магданоз и сервираме.

Тавичка с диаметър 26-28см.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB