27 януари 2016

Точени бухти .....








Продукти:

1бр. яйце
1/2ч.ч. кисело мляко
2с.л.растителна мазнина
1 3/4ч.ч. брашно
3/4с.л. бакпулвер
щипка сол



 Приготвяне:

В купа пресяваме брашното и добавяме 3/4с.л. бакпулвер и сол.
Разбиваме 1бр яйце с 1/2ч.ч. кисело мляко и 2с.л. растителна мазнина.
Правим кладенче в брашното и изсипваме яйчната смес.Замесваме меко тесто.Оставяме да "почине" около 10мин.
Разделяме сместа на две топки.Поръсваме плота с брашно.Измесваме първата топка с още малко брашно за да не лепне..Разточваме лист с дебелина 4-5мм.Нарязваме.
Пържим с загрята мазнина.
Бухтите нареждаме в чиния върху домакинска хартия.

1ч.ч.=250мл

Сусамени соленки със сирене

 Продукти:

1бр. яйце
1/2ч.ч. настъргано сирене
1/3ч.ч разтопено краве масло
1/2ч.ч. млян сусам
1ч.ч.брашно
1п. бакпулвер
сол

Приготвяне:

Смесваме настъргано краве сирене с 1бр. яйце,1/3ч.ч. разтопено краве масло/или растителна мазнина/ и солта.
Объркваме бяло  брашно с мления сусам и бакпулвера.Посоляваме.Обединяваме двете смеси до получаване на меко тесто.От топлината на ръцете тестото бързо се омазнява и трябва да замесим  бързо.Оформяме дълъг фитил.Покриваме със свежо фолио и прибираме в хладилна камера докато се стегне.
Изваждаме от хладилника.Намазваме с разбит жълтък и овалваме в сусам.Нарязваме на тънки филийки.Нареждаме легнали в тава върху хартия за печене.Печем в загрята фурна на 160 -170градуса върху решетка.

1ч.ч.=250мл

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB