15 февруари 2016

Кюфтета от кайма с патладжани и доматен сос

Рецептата от тук


Продукти: 
За кюфтетата:
1бр. яйце
600 гр. мляно месо
1глава лук
1 печен патладжан
1смлян сухар
кимион
чер пипер
сол
растителна мазнина

За соса:

700гр. консерва белени домати
1ч.л. червен пипер
1глава лук
1 морков нарязан на ситно
3-4 скилидки чесън
лют червен пипер /по желание или чушка/
чер пипер
1/2 връзка магданоз
1/2к.л. захар 
растителна мазнина

Приготвяне:

Настъргваме лука и омесваме заедно със всичките продукти за кюфтетата.Оставяме за около 30мин в хладилник.Оформяме малки кюфтета и овалваме в брашно.Изпържване от двете страни.Нареждаме в тава за печене.
Приготвяме соса като запържим лука,моркова нарязан на ситно и  3-4скилидки чесън..След 2-3мин. поръсваме с 1ч.л. червен пипер,объркваме и заливаме с консервата домати.Прибавяме 1/2к.л. захар,лют червен пипер и чер пипер.Оставяме да се задуши за около 20мин.Намачкваме доматите с преса за картофи.
Прехвърляме в тавичка при изпържените кюфтета.Печем до готовност.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...