20 юни 2016

Патладжан кебап

Продукти:

3бр.патладжани
700 гр.мляно месо
1 глава лук
магданоз
босилек
чер пипер
кимион
риган
сол


700гр. консерва белени домати
4скл. чесън
чушки

Приготвяне:

Измиваме патладжаните и нарязваме на филии,но не докрай.Посоляваме.
Омесваме мляното месо,нарязания на ситно лук и подправките за каймата.Измиваме отново  патладжана и слагаме от сместа между резените патладжан.Намазваме тава с растително масло и ги нареждаме  в нея.
Заливаме с доматите.Прибавяме чушките и чесъна.Поръсваме със чер пипер и сол.
Покриваме с алминиево фолио и печем в загрята фурна около 40 мин.
След това махаме фолиото и готвим ястието докато почти изври соса.Поръсваме с нарязан магданоз.

Рецептата тук и тук
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB