28 март 2009
Кюфтета от коприва и праз
Продукти:
0.300гр. коприва
2бр яйца
1к.ч. праз/нарязан/
0.150гр. сирене
2с.л брашно
1к.ч. магданоз/нарязан/
джоджен
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме копривата.В дълбок тиган или плитка тенджера,задушаваме копривата и праза.Във купа разбиваме яйцата,добавяме задушената копривата,сиренето,брашното и подправките.Разбъркваме добре.Пържим в нагорещен тиган,като сипваме с лъжица от сместта.Сервираме със кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
копрвените кюфтета особенно гореши и малко по припечини са чудесни.Подходящи са и за мезе на бира и вино.Пролетно време ги предпочитам пред местните
Наистина пролетта предразполага към по-леки ястия.Това е едно от тях към.
Публикуване на коментар