22 април 2009
Пълнени гъби с кайма
Продукти:
15бр. средно големи гъби
300гр. мляно месо
300гр. консерва домати или пресни
3стр. пресен лук или 1к.ч. нарязан праз
1к.ч. настърган морков
2скл. чесън
1к.ч. нарязан магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Нарязват се на ситно доматите от консервата,слага се насртъргания морков и се запържват,накрая когато останат на мазнина се поръсват със щипка захар.Измиват се гъбите и отделят пънчетата.Омесва се каймата с доматите,нарязаните пънчета,лука,пресования чесън,магданоз,черен пипер и сол.Пълнят се гъбите.Нареждат се в намазнена тавичка. Долива се малко вода.Пече се в загрята фурна върху скарата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 коментара:
Чудесни гъбки! Изглеждат много апетитни. Сигурна съм, че ще се харесат и вкъщи.
Благодаря за вкусната рецепта!
Благодаря!Радвам се ,че е привлякла вниманието ти.
Направих рецептата и както никъде не пише, че се запържва и каймата ... се получи едно голямо нищо.... Гъбите стават бързо, каймата бавно... Резултат - изгорели гъби и сурова кайма....
Публикуване на коментар